Maitsestamine

Teavet maitseainete kohta

Teave maitseainete kohta

Maitseainete abil tugevdatakse ja tõstetakse esile toidu enda maitset. Nende abil saab anda toitudele erinevaid maitseid või erilisi maitsenüansse. Maitseained annavad toidule ka isuäratava välimuse ja lõhna.

Maitseaineid kasutatakse eelkõige nende maitseomaduste tõttu, kuid need aitavad parandada ka seedimist. Teatud maitseained väldivad bakterite teket ning toidu hapuks või hallitama minemist, kuid otsest toiteväärtust neil ei ole. Maitseainete maitse, lõhn ja muud omadused tulenevad neis sisalduvatest lenduvatest eeterlikest õlidest.

Toidu välimust saab muuta, kui värvida see näiteks paprika abil punaseks või karri või safrani abil kollaseks.

Maitsestamine on maitseasi
Maitsestamine on maitseasi, mis vajab siiski harjutamist. Alguses tasub maitseaineid lisada ettevaatlikult ja vähehaaval. Proovimise teel leiab lõpuks igaüks endale sobivad vahekorrad.

Maitseainetega võiks julgelt varieerida ja katsetada. Laske siiski alati ka toidu enda toorainete maitsetel esile tulla ja ärge kasutage ühes toidus liiga palju erinevaid maitseaineid. Alguses on soovitatav proovida 1–5 toodet. Kogemuste lisandumisel võib maitseainete hulka suurendada.