Soolad

Sool on maailma vanim ja enim kasutatav maitseaine. See on kuulunud olulise osana inimeste toidu juurde juba kiviajast alates. Muinaskultuurid tekkisidki piirkondadesse, kus leidus soola. Meresoola saadakse mereveest vee väljaaurutamise teel. Soola saab ka maapõues leiduvatest soolalademetest.

Sool on toiduvalmistamise oluline osa, sest see aitab toidu enda aroome paremini esile tuua. Samuti kasutatakse soola palju konservandina. Inimene peab saama looduslikke soolasid, mida on vaja närviimpulsside edastamiseks ja vedelikutasakaalu hoidmiseks, ning soolale lisatud jood aitab vältida struuma teket. Soolal ja soolal on seega vahe!

Meira pakub erinevaid soolatooteid paljudeks otstarveteks. Soolad on pakendatud stiilsetesse ja vastupidavatesse pappkarpidesse. Peale traditsioonilise mere- ja peensoola aitab toitude maitset esile tuua värskelt veskist jahvatatav Meira veskisool.

Jäme meresool

Kartong 800 g

Meresoola valmistamiseks aurutatakse mereveest päikese soojuse käes vesi välja ja puhastatakse alles jäänud sool. Meira meresoola puhastamiseks ei kasutata keemilisi meetodeid.

Pakitud Soomes

Peeneteraline meresool

Kartong 850 g

Meresoola valmistamiseks aurutatakse mereveest päikese soojuse käes vesi välja ja puhastatakse allesjäänud sool. Meira meresoola puhastamiseks ei kasutata keemilisi meetodeid.

Pakitud Soomes

Peeneteraline jodeeritud meresool sobib toiduvalmistamiseks, eriti kala-ja vähiroogades kasutamiseks, samuti eelsoolamiseks ja konserveerimiseks. Soolale on lisatud joodi, et organism saaks seda piisavas koguses. 1kg soola sisaldab 25mg joodi.

Pakitud Soomes

Veskisool

600g pakk

Veskisool on maasügavustest saadud puhastatud ja sõelutud sool, Veskisool on pehme maitsega, tänu sellele sobib kasutada toiduvalmistamisel ja lauamaisteainena.

 

Pakitud Soomes