Sinepilõhe

4–6 portsjonit

1 kg lõhe- või forellifileed
Meira peent meresoola
Meira jahvatatud valget pipart
1 sidrun
1 dl hakitud murulauku
1 dl vahukoort
100 g hapukoort
1 dl Meira sinepit
Meira purustatud musta pipart
1 tl kartuli- või odratärklist
1 spl riivsaia
1 dl lahjat riivitud juustu

Asetage lõhefilee määritud ahjuvormi. Maitsestage meresoola ja valge pipraga. Pigistage sidrunist mahla peale. Laske jahedas paar tundi maitsestuda. Raputage kalale peale hakitud murulauk. Vahustage koor ja hapukoor pehmeks vahuks. Lisage sinep, maitseained ja tärklis. Kallake segu vormi kala peale. Raputage peale riivsaia ja -juustu. Küpsetage ahjus 200-kraadisel temperatuuril 30–40 minutit. Serveerige koos kartulite ja köögiviljadega.