Filtrikohv

1. Kasutage alati puhtaid vahendeid.

Filtrikohvi valmistamisel tuleb töövahendeid iga päev pesta.

Kohvimasinat tuleb korrapäraselt katlakivi eemaldamise vahendi või sidrunhappega puhastada. Muid kohvivalmistamise anumaid tuleb pesta masinaga või käsitsi kuuma vee ja nõudepesuvahendiga pärast iga kasutuskorda. Oluline on kõigi vahendite hoolikas loputamine. Kivistunud setetega anumaid võib puhastada soodaga (2–3 spl soodat liitri keeva vee kohta).

2. Valige filtrikohvi valmistamiseks õiges suuruses filtrid.

Kontrollige, et filter oleks masina lehtri jaoks sobiva suurusega. Murdke filtri servad mööda ühenduskohti tagasi ja asetage paberfilter lehtrisse.

3. Annustage täpselt.

Mõõtke filtrikohvi jahvatusega kohvi, näiteks Meiran Reilu kohvi, 1 mõõtlusikatäis (7 g) ühe tassi kohta või 60–70 grammi ühe liitri vee kohta.

4. Kasutage külma värsket vett.

Valmistage filtrikohv alati külmast ja värskest veest.

5. Tagage vee õige temperatuur.

Filtrikohvi täidlase maitse saavutamiseks peab vesi olema kogu filtreerimisaja jooksul temperatuuril 92–96 kraadi.

6. Serveerige kohvi värskelt.

Filtrikohv on alati kõige parem vahetult pärast valmistamist. Parim kohvijoogi säilitustemperatuur on u 80 kraadi. Valmis kohvi säilitab oma parimad aroomid umbes poole tunni vältel. Kui peate laskma kohvil kauem seista, kallake see termoskannu.

7. Vana ja uut filtrikohvi ei või omavahel segada.

Vana kohvi kibe maitse rikub värske kohvi ära.